Връзка с нас: office@dikom-varna.com 0889 203 305 .........Мълниезащита и заземителни инсталации. Мълниеприемници с изпреварващо действие от Диком ООД - гр.Варна
Български

sideblock

                          

Функцията на брояча за мълнии е да отчита всички директни попадения на мълнии върху мълниезащитната уредба. Броячът за мълнии не се нуждае от външно електрическо захранване, което му гарантира дълъг експлоатационен живот. Монтира се на един от токоотводите, без да се налага прекъсване, което гарантира надеждна електрическа проводимост на мълниезащитната уредба.

При директно попадение на мълния върху мълниезащитната система се генерира ток в порядъка от 30 кА до 200 кА и напрежение, което може да достигне 100 000 000 волта. След всяко попадение на мълния е задължително да се провери всеки един от компонентите на системата за мълниезащита, независимо дали е активна или конвенционална мълниезащита. Броячът на мълнии ни позволява да упражняваме непрекъснат контрол и мониторинг, което води до дълъг и надежден експлоатационен живот на мълниезащитната инсталация.

Съгласно ръководството UTE 17-106, броячите за мълнии са проверени в реални условия чрез тестове във високоволтова лаборатория. Защитата им срещу електромагнитното излъчване на напрежението на мълнията е сертифицирана до 100 кА – вълна 8/20 μs.

PDF  с подробна информация свали ТУК

                                                                               

Сравни
Покажи :
Сортиране по :
Диком ООД
© 2016 | Всички права запазени
Web Statistics