Връзка с нас: office@dikom-varna.com 0889 203 305 .........Мълниезащита и заземителни инсталации. Мълниеприемници с изпреварващо действие от Диком ООД - гр.Варна
Български

Защита от пренапрежение-Аресторна защита

sideblock

  

 

В една електрическа инсталация консуматори като телевизор, DVD, компютър, домакински уреди са изложени на рискове от пренапрежение, които се пораждат от захранващата мрежа и които водят до изгаряне на електронните захранвания на тази техника. Пренапреженията, най-често от атмосферен характер възникват при попадения на мълнии върху или близо до разпределителната мрежа за ниско напрежение. Тези пикове на напрежението могат да проникнат в сградата през всички видове тоководещи връзки и да причинят огромни щети. Дори когато не става въпрос за директно попадение върху разпределителната мрежа, има опасност от разпространение на пренапрежението през земята и защитния контур до консуматорите. Надеждна защита срещу тези пренапрежения са аресторните защити или така наречените защитни устройства срещу пренапрежения. Те се монтират на входа на таблото и отвеждат вълната на пренапрежение към земя, като по този начин тя не достига до консуматора.

 

ВЪНШНА ЗАЩИТА

                                                                  

Разпространение на пренапрежението при директно попадение на мълнията върху захранващата въздушна мрежа ниско напрежение.

                                                                  

Разпространение на пренапрежението през земята и защитния контур при индиректно попадение на мълния в съседство с инсталацията.

                                                                  

Разпространение на пренапрежението през земята и защитния контур при попадение на мълния върху гръмоотвод в съседство с инсталация


ВЪТРЕШНА ЗАЩИТА 

Защитно устройство (аресторна защита), предназначено да отвежда енергията, възникнала  от пренапрежение, сравнено по мощност с това от непряко попадение/ вторично въздействие/  на мълнии или комутационно пренапрежение. .

                                         

 

PDF  с подробна информация свали ТУК

Сравни
Покажи :
Сортиране по :
Диком ООД
© 2016 | Всички права запазени
Web Statistics