Връзка с нас: office@dikom-varna.com 0889 203 305 .........Мълниезащита и заземителни инсталации. Мълниеприемници с изпреварващо действие от Диком ООД - гр.Варна
Български

Моите покупки

0 продукт/а - 0,00 лв.
Вашата кошница е празна!

Мълниеприемник с изпреварващо действие INGESCO PDC AIR

sideblock

                                                       

 

Мълниеприемникът  с изпреварващо действие INGESCO PDC AIR e оборудван с електронно устройство за запалване, създадено за редуциране на времето на атмосферния разряд, което увеличава капацитета му за улавяне на мълнии. При приближаване на низходящ лидер,  произхождащ от буреносен облак се генерира увеличение на електростатичното поле. Зарядът, свързан с електростатичното поле се натрупва чрез зареждащото устройство, което действа като прекурсор на възходящия лидер. Мълниеприемниците INGESCO PDC AIR имат време за изпреварване (ΔT) от: 20µs ,40µs и 60µs и са стандартизирани според стандарти NF C 17-102 2011, UNE 21.186:2011 и NP4426:2013. Мълниеприемникът  INGESCO PDC AIR не се нуждае от специализиран тестер, който да установи неговата изправност след попадение на мълния.  Тази иновативната технология, по която е произведен му дава конкурентно предимство пред останалите мълниеприемници, които се предлагат в България. Необходим е само мултимер,  който да  измери капацитета му. Измерената  стойност трябва да е в диапазон от 10 до 70 Нанофарада.  Мълниеприемникът с изпреварващо действие INGESCO PDC AIR е преминал успешно теста за оценка на изпреварващото време в лабораторията за високо напрежение LABELEC. 

        

 

INGESCO® PDC AIR отговаря на два ключови фактори за качество:

• Използване на електронна технология последно поколение, която е способна да генерира  по-голямо изпреварващо време (ΔТ) и като следствие по-големи радиуси на защита.

• Многобройни изследвания на поведение срещу изкуствени електрически полета, както и сертификация от Лабораторията за високо напрежение LABELEC (Електротехническа лаборатория, акредитирана от ENAC).

 

Тези предпоставки позволяват на мълниеприемника с електронно запалване  INGESCO® PDC AIR да е най-надеждното устройство, способно да предложи интелигентна защита. Устройството с електронно изпреварващо време функционира като улеснява създаването на възходящ лидер, само когато е налице реална опасност от попадение на мълния, като по този начин намалява риска от излишни разтоварвания.

                                 Технически характеристики на Мълниеприемник с изпреварващо действие  INGESCO PDC AIR

                                                    

►    100% ефективен при улавянето на мълнии;
►    Ниво на защита-оценено много високо;

    Гарантира непрекъсната електрическа връзка между върха на мълниеприемника и заземителната уредба. Не оказва  съпротива при преминаването на тока на мълнията;
    Запазва първоначалните си характеристики след всеки разряд;
    Не се нуждае от външно електрическо захранване;
    Гарантиран експлоатационен живот при всякакви атмосферни условия.

 

                                                                                                INGESCO PDC AIR 20             INGESCO PDC AIR 40               INGESCO PDC AIR 60

                                                                                                                                                   

 

                                                           Радиус на мълниезащитната зона R на Мълниеприемник INGESCO PDC AIR   в (М)

                                               

                                          

                                                         Монтаж на мълниеприемника с изпреварващо действие INGESCO PDC AIR

      

      

Върхът на мълниеприемника INGESCO PDC AIR трябва да е на поне 2 м над най-високата част на сградата, трябва да се свърже към заземителнта уредба с един или няколко токоотвода. Връзката меджу токоотвода и заземителя се осъществява в контролна кутия разположена на височина от 1 до 1.5 м над нивото на терена. Съпротивлението на заземителната уредба не бива да надвишава 10 ома за да се гарантира възможно най бързо освобождаване на електрическия заряд на мълниите.

 

       

       

       

PDF  с подробна информация свали ТУК

Сравни
Покажи :
Сортиране по :
Диком ООД
© 2016 | Всички права запазени
Web Statistics