Menu
Your Cart

ЗАЩИТА ОТ ПРЕНАПРЕЖЕНИЕ-АРЕСТОРНА ЗАЩИТА

                                        Защитни устройства против пренапрежения - Аресторни защити  Защитни устройства против пренапрежения - Катоден отводител

В една електрическа инсталация консуматори като електронно оборудване, домакински уреди и др. са изложени на рискове от пренапрежение в електрозахранващата мрежа. Пренапреженията най-често са породени от атмосферен характер - възникват при попадения на мълнии върху или в близост до разпределителната мрежа. Тези пикови пренапрежения могат да проникнат в сградата през всички видове тоководещи връзки и да причинят огромни щети. Дори когато не става въпрос за директно попадение върху разпределителната мрежа, има опасност от разпространение на пренапрежението през земята и защитния контур до консуматорите.

Надеждна защита oт пренапрежение е т.нар. устройство за защита от пренапрежение /аресторните защити (SPD устройства). Те се инсталират на входа на електрическото табло и отвеждат вълната на пренапрежение към земя, като по този начин се избягват повреди на електрическото и електронното оборудване.

Ефективното функциониране на защитата от пренапрежение (аресторна защита /SPD/) е пряко свързана с качествено изградената заземителна инсталация. В случай на пълна загуба или липса на заземяване, защитата от пренапрежение губи всякаква ефективност. Показател за ефективно заземяване е земно съпротивление, което отговаря на референтните стойности – под 10 ома.

Ето защо е много важно заземителните инсталации да се проверяват и поддържат в норми, за да осигурят ефективното функциониране на устройствата срещу пренапрежения, чрез които да се гарантира защита на електронното оборудване!

ВЪНШНА ЗАЩИТА

Външна защита от мълнии

Разпространение на пренапрежението при директно попадение на мълнията върху захранващата въздушна мрежа ниско напрежение.

Директно попадение на мълнията върху захранващата въздушна мрежа ниско напрежение

Разпространение на пренапрежението през земята и защитния контур при индиректно попадение на мълния в съседство с инсталацията.

Разпространение на пренапрежението през земята и защитния контур при индиректно попадение на мълния в съседство с инсталацията

Разпространение на пренапрежението през земята и защитния контур при попадение на мълния върху гръмоотвод в съседство с инсталация.


ВЪТРЕШНА ЗАЩИТА- СВЪРЗВАНЕ НА АРЕСТОРНА ЗАЩИТА

Защитно устройство за защита от пренапрежение (аресторна защита) предназначено да отвежда енергията, възникнала от пренапрежение, сравнено по мощност с това от непряко попадение/ вторично въздействие/ на мълнии или комутационно пренапрежение. Аресторните защити /Устройствата за защита от пренапрежение/ се инсталират в основните електрически табла. Процесът по свързване на аресторна защита е изключително лесен и бърз.

 Вътрешна защита от мълнии  Защитно устройство за защита от пренапрежение (аресторна защита) предназначено да отвежда енергията, възникнала от пренапрежение

PDF  с подробна информация свали ТУК

Model: Аресторна защита тип 1+2; 3P+NPE
Аресторна защита тип 1+2; 3P+NPE за мълниезащитно изравняване на потенциалите. Способност за отвеждане на ток от мълния 7 kA (10/350) за всеки полюс и до 25 kA (10/350) общо. Модулен тип с динамично устройство за разединяване и оптична индикация на функцията. Приложима за сгради със захранване с въз..
0лв.
Без данък:0лв.
Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)
Този сайт ползва бисквитки за да ви предложи най-добра работа със сайта.
АКО ПРОДЪЛЖИТЕ ДА СЪРФИРАТЕ В САЙТА, ВИЕ СЕ СЪГЛАСЯВАТЕ С ИЗПОЛЗВАНИТЕ ОТ НАС БИСКВИТКИ!