Menu
Your Cart

ЗАЩИТА ОТ ПРЕНАПРЕЖЕНИЕ - АРЕСТОРНА ЗАЩИТА

                                          

PDF  с подробна информация свали ТУК

В една електрическа инсталация консуматори като електронно оборудване, домакински уреди и др. са изложени на рискове от пренапрежение в електрозахранващата мрежа. Пренапреженията най-често са породени от атмосферен характер - възникват при попадения на мълнии върху или в близост до разпределителната мрежа. Тези пикови пренапрежения могат да проникнат в сградата през всички видове тоководещи връзки и да причинят огромни щети. Дори когато не става въпрос за директно попадение върху разпределителната мрежа, има опасност от разпространение на пренапрежението през земята и защитния контур до консуматорите.

Надеждна защита oт пренапрежение е т.нар. устройство за защита от пренапрежение /аресторните защити (SPD устройства). Те се инсталират на входа на електрическото табло и отвеждат вълната на пренапрежение към земя, като по този начин се избягват повреди на електрическото и електронното оборудване.

Ефективното функциониране на защитата от пренапрежение (аресторна защита /SPD/) е пряко свързана с качествено изградената заземителна инсталация. В случай на пълна загуба или липса на заземяване, защитата от пренапрежение губи всякаква ефективност. Показател за ефективно заземяване е земно съпротивление, което отговаря на референтните стойности – под 10 ома.

Ето защо е много важно заземителните инсталации да се проверяват и поддържат в норми, за да осигурят ефективното функциониране на устройствата срещу пренапрежения, чрез които да се гарантира защита на електронното оборудване!

ВЪНШНА ЗАЩИТА

 

Разпространение на пренапрежението при директно попадение на мълнията върху захранващата въздушна мрежа ниско напрежение.

 

 

Разпространение на пренапрежението през земята и защитния контур при индиректно попадение на мълния в съседство с инсталацията.

 


Разпространение на пренапрежението през земята и защитния контур при попадение на мълния върху гръмоотвод в съседство с инсталация.


ВЪТРЕШНА ЗАЩИТА- СВЪРЗВАНЕ НА АРЕСТОРНА ЗАЩИТА

Защитно устройство за защита от пренапрежение (аресторна защита) предназначено да отвежда енергията, възникнала от пренапрежение, сравнено по мощност с това от непряко попадение/ вторично въздействие/ на мълнии или комутационно пренапрежение. Аресторните защити /Устройствата за защита от пренапрежение/ се инсталират в основните електрически табла. Процесът по свързване на аресторна защита е изключително лесен и бърз.

     

 

 

Brand: MD EQUIPOS TECNOLÓGICOS Model: BD2-H200/240 P(2+0) - Монофазно за ТNC и ТNS мрежи
Монофазен катоден отводител/аресторна защита/ модел BD2-H200/240 за защита срещу пренапрежениe за електрически мрежи ниско напрежение. Предназначението на този тип устройства е да отвежда енергията, възникнала от пренапрежение, сравнено по мощност с това от пряко и непряко/вторично въздействие на мъ..
0лв.
Без данък:0лв.
Brand: MD EQUIPOS TECNOLÓGICOS Model: КАТОДЕН ОТВОДИТЕЛ BV1-60/240-S P(1+0) - ТИП 1+2
Функцията на защитнoто устройствo срещу пренапрежениe /аресторна защита/ модел BV1-60/240-S монофазно P(1+0) е да предпазва електрическото и електронното оборудване от пренапрежения, породени в следствие на маневрен или атмосферен произход. Способност за отвеждане на ток от мълния 7 kA (10/350). Мод..
0лв.
Без данък:0лв.
Brand: MD EQUIPOS TECNOLÓGICOS Model: Катоден отводител / Аресторна защита BD2-40/240 P (2+0) – ТИП 2
Монофазно защитнo устройствo за защита от пренапрежениe - модел BD2-40/240 – тип 2. Инсталира се в електрическото табло на инсталацията с цел защита от пренапрежение на електрически мрежи ниско напрежение. Аресторната защита/катоден отводител/ BD2-40/240 – тип 2 е преминала тест според стандартите, ..
0лв.
Без данък:0лв.
Brand: MD EQUIPOS TECNOLÓGICOS Model: ЗАЩИТНO УСТРОЙСТВO СРЕЩУ ПРЕНАПРЕЖЕНИE BD2-60/240 P(2+0)
Защитнo устройствo срещу пренапрежениe /аресторна защита/ модел BD2-60/240 монофазно P(2+0). Предпазва от пренапрежение електрическото и електронното оборудване от преходни пренапрежения възникнали в следствие на атмосферен и маневрен произход, Mонтират се в разпределителните електрически табла. Инд..
0лв.
Без данък:0лв.
Brand: MD EQUIPOS TECNOLÓGICOS Model: BD4-100/240 P(4+0) тип 1+2 - Трифазно за TNC-S и ТNS мрежи
Защитнo устройствo срещу пренапрежениe BD4-100/240 трифазно за TNC-S и TNS мрежи. Предпазва от пренапрежение електрически мрежи ниско напрежение. Монтира се в главните електрически табла. Функцията на аресторната защита/катоден отводител/ е да отвежда енергията, породена от пренапрежение, възникнало..
0лв.
Без данък:0лв.
Brand: MD EQUIPOS TECNOLÓGICOS Model: BD4-40/240 (4+0) Трифазно за TNS мрежи
Трифазно защитнo устройствo за защита от пренапрежениe - модел BD4-40/240 – тип 2. Инсталира се в електрическото табло на инсталацията с цел защита от пренапрежение на електрически мрежи ниско напрежение. Аресторната защита/катоден отводител/ BD4-40/240 – тип 2 е преминала тест според стандартите, с..
0лв.
Без данък:0лв.
Model: Аресторна защита тип 1+2; 3P+NPE
Аресторна защита тип 1+2; 3P+NPE за мълниезащитно изравняване на потенциалите. Способност за отвеждане на ток от мълния 7 kA (10/350) за всеки полюс и до 25 kA (10/350) общо. Модулен тип с динамично устройство за разединяване и оптична индикация на функцията. Приложима за сгради със захранване с въз..
0лв.
Без данък:0лв.
Brand: MD EQUIPOS TECNOLÓGICOS Model: МОДУЛЕН ПАНЕЛ SPF
Фотоволтаичните централи са непрекъсно изложени на въздействие на мълнии - както на директно попадение на мълния, така и на вторично въздействие, водещо до индукция, потенциални функции, свръхтокове и пренапрежения в инсталацията.Защитните PSF панели са отлично решение за защита от пренапрежения..
0лв.
Без данък:0лв.
Brand: MD EQUIPOS TECNOLÓGICOS Model: Аресторна защита BD4-60/240 P(4+0)
Трифазна аресторна защита BD4-60/240 тип 1+2 /SPD - катоден отводител/. Отвежда енергията, породена от пренапрежение, възникнало в следствие пряко попадение на мълния или вторично въздействие от нея, както и комутационно пренапрежение. Дизайн: От две части, състоящ се от основа и модул. Индикация за..
0лв.
Без данък:0лв.
Показани 1 от 9 | 9 (1 Страници)
Този сайт ползва бисквитки за да ви предложи най-добра работа със сайта.
АКО ПРОДЪЛЖИТЕ ДА СЪРФИРАТЕ В САЙТА, ВИЕ СЕ СЪГЛАСЯВАТЕ С ИЗПОЛЗВАНИТЕ ОТ НАС БИСКВИТКИ!