Menu
Your Cart

МЪЛНИЕПРИЕМНИК С ИЗПРЕВАРВАЩО ДЕЙСТВИЕ INGESCO PDC-E

                                                         

Мълниеприемникът с изпреварващо действие INGESCO PDC-Е  е произведен от испанския  производител DENA DESARROLLOS – INGESCO. Подходящ е за осигуряване на защита от мълнии на всички типове постройки, структури, външни съоръжения и открити пространства. Принцип на действие на мълниеприемници с електронно изстрелване: Преди да наближи низходящият лидер, породен от буреносен облак, се наблюдава увеличаване на електрическото поле в земята. Това поле се натрупва в електронно устройство, намиращо се във вътрешността на мълниеприемника, което чрез импулси с високо напрежение предизвиква отделянето на енергиен разряд във формата на възходящ лидер. Електронното устройство успява да йонизира частиците въздух, намиращи се в мълниезащитната зона, като по този начин се превръща в предпочитана точка на попадението на мълнията. Мълниеприемниците с изпреварващо действие INGESCO PDC-E се произвеждат с време за изпреварване (ΔT) от: 15µs, 30µs, 45µs и 60µs. Стандартизирани са съгласно испанския и френският стандарт UNE 21.18:20116 и NFC 17-102: 2011 г.  В електротехническата лаботатория LABELEC  е преминал успешно всички необходими изпитания и тестове.

Иновативната технология по която е произведен мълниеприемникът с изпреварващо действие INGESCO PDC-E му дава конкурентно предимство пред останалите мълниеприемници. Електронна технология от последно поколение, му позволява да има по-голямо изпреварващо време ∆Т /запалване-повишено/, което на практика увеличава радиуса на защитаваната зона на вашата сграда.

Мълниеприемникът  INGESCO PDC-E не се нуждае от тестер, за да се установи неговата изправност след попадение на мълния. Необходим е само мултимер, чрез който да се измери капацитета му, чиято стойност трябва да е в диапазон от 10 до 70 Нанофарада.

                                                        Технически характеристики на мълниеприемник с изпреварващо действиеINGESCO PDC-E

                                                           

 

                                                    INGESCO PDC-E 15                   INGESCO PDC-E 30                   INGESCO PDC-E 45               INGESCO PDC-E 60 

                                                                                                           

                                                            Радиус на мълниезащитната зона R на Мълниеприемник INGESCO PDC- E  в (М)

                                          

Радиусът на мълниезащитната зона (R) на мълниеприемника с изпреварващо действие INGESCO PDC- E е в пряка зависимост от нивото на мълниезащита. Lightning protection level (Нивото на мълниезащита) е способ за определяне на ефективността на една  мълниезащита, съобразно вероятността проектните минимални и максимални стойности на параметри на тока на мълния да не бъдат надхвърлени при естествено възникнали мълнии.

  Предимства на Мълниеприемника INGESCO

 - Произведен в Европейския съюз (Испания);
 - Мълниеприемник с електронно оборудване;
 - Не се нуждае от външно електрическо захранване;
 - Използва последно поколение електронна технология, което му позволява да има по-голямо изпреварващо време DТ, увеличава радиуса на защитената зона на вашата сграда:

INGESCO PDC-E отговаря на следните нормативни изисквания:

-UNE 21.186
-NFC 17.102 2011                                            
-БДС EN 62305
-EN 50.164

                                                      

Как се монтира мълниеприемник с изпреварващо действие INGESCO PDC- E

Монтажът на активния мълниеприемника INGESCO PDC-E трябва да се извърши съгласно нормативните уредби NFC 17.102, UNE 21.186 и БДС EN 62305.

Мълниеприемникът трябва да бъде минимум на два метра над защитавания обект. Трябва да се свърже към заземителната уредба с два токоотвода спуснати по възможно най-краткия път от мълниеприемника към заземителя, без излишни нагъвания и усуквания. Връзката между токоотводите и заземителите се осъществява в контролна кутия. Съпротивлението на заземителната уредба не трябва да надвишава 10 ома.

                                                                 

Brand: INGESCO Model: Мълниеприемник INGESCO PDC-E 15
Мълниеприемник с изпреварващо действие INGESCO PDC-E 15 µs /15 микро секунди/. Мълниеприемник с електронно устройство за запалване, стандартизиран съгласно испанския и френския стандарт UNE 21.186 и NFC 17-102. Активният мълниеприемника  INGESCO PDC-E 15 ms не се нуждае от тестер, за се пр..
0лв.
Без данък:0лв.
Brand: INGESCO Model: Мълниеприемник INGESCO PDC-E 30 ms
Мълниеприемник с изпреварващо действие INGESCO PDC-E 30 µs /30 микро секунди/. Мълниеприемник с електронно устройство за запалване, стандартизиран съгласно испанския и френския стандарт UNE 21.186 и NFC 17-102. Активният мълниеприемника  INGESCO PDC-E 30 ms не се нуждае от тестер, за се п..
0лв.
Без данък:0лв.
Brand: INGESCO Model: Брояч мълнии CRD-11
​Броячът за мълниезащита CDR-11 е устройство, предназначено да открива удари от мълнии във външни инсталации за защита от мълнии. CDR-11 установява електрически ток, който се получава при заземен проводник, когато възникне удар от мълния. Устройството регистрира на всяко от въздействията чрез увелич..
0лв.
Без данък:0лв.
Brand: INGESCO Model: Брояч на мълнии CDR-Universal
Отчита  брояна на мълнии директно попаднали върху мълниезащитна уредба.Производител: Dena Desarrollos (Испания)..
0лв.
Без данък:0лв.
Brand: ДИКОМ ООД Model: Вертикален анкер
Подходящ за укрепване на носещата мачта на мълниеприемника върху хоризонтални плоскости.Размер на основа: 400 x 400 мм; 300 x 300 мм; 250 х 250 мм – изработка по поръчкаДължина на рамото: 300 мм; 500 мм; 1000 мм- изпработка по поръчкаВертикалният анкер е изработен от стоманени тръби  и сто..
0лв.
Без данък:0лв.
Brand: FRANCE PARATONNERRES Model: Детектор за мълнии
Детектора за мълнии “Deromas” е разработен от френския производител FRANCE PARA TONNERRES,  той ни позволява да се разхождаме на открито, да ловим риба, да ловуваме, да спортуваме максимално много време преди да попаднем в гръмотевична буря.  Същият може да ни покаже и в каква по..
0лв.
Без данък:0лв.
Brand: ДИКОМ ООД Model: Изолатор за мачта
Изолатор за електричeско изолиране на мълниеприемика с изпреварващо действие от носещата мачта.Подходящ за носещи мачти с размери  Ø1 1/2" и Ø1 1/4".  Изработва се по поръчка. Материал: Полиамид (РА 6)Характеристики:Висока механична якост; Устойчив на огъване, износ..
0лв.
Без данък:0лв.
Brand: ДИКОМ ООД Model: Мачта за мълниеприемник с изпреварващо действие
Мачта /мълниеприемен прът/ - Подходяща за всички видове мълниеприемници с изпреварващо действие /активни/ мълниеприемници. Закрепва се върху покривната конструкция на сградата /възможност за вертикален и хоризонтален монтаж/ или като пилон на фундамент. Устойчива е при специфични атмосферни влияния ..
0лв.
Без данък:0лв.
Brand: INGESCO Model: INGESCO PDC AIR 40
Мълниеприемникът с изпреварващо действие INGESCO PDC AIR 40 e продукт с отлично съотношение между цена и качество. Използва се повече от 10 години на българския пазар като ежедневно доказва своята ефективност. INGESCO PDC AIR 40 µs e произведен по иновативна технология, която му дава сериозно предим..
0лв.
Без данък:0лв.
Brand: INGESCO Model: Мълниеприемник INGESCO PDC AIR 20
Мълниеприемникът с изпреварващо действие INGESCO PDC AIR 20 e продукт с отлично съотношение между цена и качество. Използва се повече от 10 години на българския пазар като ежедневно доказва своята ефективност. INGESCO PDC AIR 20 µs e произведен по иновативна технология, която му дава сериозно предим..
0лв.
Без данък:0лв.
Brand: INGESCO Model: INGESCO PDC AIR 60
Мълниеприемникът с изпреварващо действие INGESCO PDC AIR 60 e продукт с отлично съотношение между цена и качество. Използва се повече от 10 години на българския пазар като ежедневно доказва своята ефективност. INGESCO PDC AIR 60 µs e произведен по иновативна технология, която му дава сериозно предим..
0лв.
Без данък:0лв.
Brand: INGESCO Model: Мълниеприемник INGESCO PDC-E 45 ms
Мълниеприемник с изпреварващо действие INGESCO PDC-E 45 µs /45 микро секунди/. Мълниеприемник с електронно устройство за запалване, стандартизиран съгласно испанския и френския стандарт UNE 21.186 и NFC 17-102. Активният мълниеприемника  INGESCO PDC-E 45 ms не се нуждае от т..
0лв.
Без данък:0лв.
Показани 1 от 12 | 18 (2 Страници)
Този сайт ползва бисквитки за да ви предложи най-добра работа със сайта.
АКО ПРОДЪЛЖИТЕ ДА СЪРФИРАТЕ В САЙТА, ВИЕ СЕ СЪГЛАСЯВАТЕ С ИЗПОЛЗВАНИТЕ ОТ НАС БИСКВИТКИ!