Menu
Your Cart

МЪЛНИЕПРИЕМНИК С ИЗПРЕВАРВАЩО ДЕЙСТВИЕ INGESCO PDC AIR

                                                                      

Мълниеприемникът с изпреварващо действие INGESCO PDC AIR  е произведен от испанския  производител DENA DESARROLLOS – INGESCO, която е  основана през 1973 г.  и се е наложила като лидер в областта на превенцията и защитата от мълнии и пренапрежения, разработваща и предлагаща широка гама продукти за мълниезащита. Международното признание на INGESCO потвърждава качеството на продукта и към днешна дата мълниеприемници INGESCO се предлагат в повече от 50 страни по света. Създаден е по иновативна технология, оборудван с електронно устройство за запалване. Мълниеприемниците INGESCO PDC AIR редуцират времето на атмосферния разряд, което увеличава капацитета им за „улавяне” на мълнии. При приближаване на низходящ лидер,  произхождащ от буреносен облак се генерира увеличение на електростатичното поле. Зарядът, свързан с електростатичното поле се натрупва чрез зареждащото устройство, което действа като прекурсор на възходящия лидер. Мълниеприемниците INGESCO PDC AIR имат време за изпреварване (ΔT) от: 20µs ,40µs и 60µs и са стандартизирани според стандарти NF C 17-102 2011, UNE 21.186:2011 и NP4426:2013.

Мълниеприемникът  INGESCO PDC AIR не се нуждае от специализиран тестер, който да установи неговата изправност след попадение на мълния. Тази иновативна технология, по която е произведен му дава конкурентно предимство пред останалите мълниеприемници, които се предлагат в България. Необходим е само мултимер,  който да  измери капацитета му. Измерената  стойност трябва да е в диапазон от 10 до 70 Нанофарада.  Мълниеприемникът с изпреварващо действие INGESCO PDC AIR е преминал успешно теста за оценка на изпреварващото време в лабораторията за високо напрежение LABELEC.

В началото на 2021 година INGESCO придоби един от най-значимите сертификaти за качество - UL сертификат, чрез който се удостоверява безкомпромисната работа на испанския производител INGESCO и му отрежда лидерско място в областта на мълниезащитата!

                                                                                                                                                                                                                  PDF  с подробна информация свали ТУК

   

Мълниеприемникът с изпреварващо действие INGESCO PDC AIR през годините доказва своето качество и висока ефективност. В България този вид активни мълниеприемници осигуряват защитата от мълнии на над 1000 обекта с най-различно предназначение (еднофамилни сгради, жилищни блокове, училища, детски градини, търговски комплекси, сгради с обществено предназначение, фотоволтаични централи, производствени предприятия, селскостопански и животновъдни обекти и др). Както всички модели мълниеприемници с изпреварващо действие, така и INGESCO PDC AIR се инсталира значително бързо и лесно. Големият радиус на защита (R), който активният мълниеприемник INGESCO PDC AIR осигурява позволява оптимизация на вложените материали без компромиси с качеството, на конкурентна цена, което е отлично решение за изграждане на надеждна мълниезащитна система. Това ни носи удовлетворението, че сме съумели да предложим най-доброто на нашите клиенти, като им осигуряваме ефективна защита от мълнии, която предпазва на първо място техния живот, но също така гарантира защита на домовете, бизнеса и имуществото, които притежават.

Мълниеприемникът с изпреварващо действие INGESCO PDC AIR отговаря на два ключови фактора за качество:

• Използване на електронна технология последно поколение, която е способна да генерира  по-голямо изпреварващо време (ΔТ) и като следствие по-големи радиуси на защита.

Многобройни изследвания на поведение срещу изкуствени електрически полета, както и сертификация от Лабораторията за високо напрежение LABELEC (Електротехническа лаборатория, акредитирана от ENAC).

Тези предпоставки позволяват на мълниеприемника с електронно запалване  INGESCO® PDC AIR да е най-надеждното устройство, способно да предложи интелигентна защита. Устройството с електронно изпреварващо време функционира като улеснява създаването на възходящ лидер, само когато е налице реална опасност от попадение на мълния, като по този начин намалява риска от излишни разтоварвания.

                                                  Технически характеристики на Мълниеприемник с изпреварващо действие  INGESCO PDC AIR

                                                    

 

  Улавяне на мълнии-100% ефективен;

 Иновативна технология на електронно устройство за зареждане;

 Ниво на защита-оценено много високо;

 Надеждна непрекъсната електрическа връзка между върха на мълниеприемника и заземителната уредба. Не оказва  съпротива при преминаването на тока на мълнията;

  Запазва първоначалните си характеристики след всеки разряд;

  Не се нуждае от външно електрическо захранване;

  Гарантиран експлоатационен живот над 30 години, при всякакви атмосферни условия;

 Външна конструкция от неръждаема стомана;

 Изолационна система от специално разработена смола (сертифицирана за защита на високоволтови устройства).

 

                                                              INGESCO PDC AIR 20           INGESCO PDC AIR 40        INGESCO PDC AIR 60 

                                                                                                                      

   Радиус на мълниезащитната зона R на Мълниеприемник с изпреварващо действие INGESCO PDC AIR   в (М)

Радиусът на защита на един мълниеприемник с изпреварващо действие INGESCO PDC AIR зависи от височината (h) по отношение на повърхността, която трябва да се защити, от времето за изпреварване DT (20, 40 и 60 микросекунди) и от избраното ниво на мълниезащита. Нивото на мълниезащита (Lightning protection level) е способ за изчисляване на ефективността на мълниезащитните уредби съобразно вероятността проектните минимални и максимални стойности на параметри на тока на мълния да не бъдат надхвърлени при естествено възникнали мълнии. Нивата на мълниезащита се обозначават с римски цифри от I до IV.

                                                  

                                               

                                                          Монтаж на мълниеприемника с изпреварващо действие INGESCO PDC AIR

   

   

При монтажа на мълниеприемника с изпреварващо действие INGESCO PDC AIR трябва да се спазват  указанията на нормативните уредби БДС EN 62305, NFC 17.102.2011 г. и NP4426:2013,  като се има в предвид следното:

Мълниеприемника с изпреварващо действие INGESCO PDC AIR се монтира върху носеща мачта, като минималната и височина трябва да е минимум 2м. над най-високата част на сградата. Антикорозионното покритие на мачтата трябва да е  устойчиво на метеорологични въздействия.  За да се гарантира възможно най-бързо освобождаване на електрическия заряд на мълниите, мълниеприемникът INGESCO PDC AIR, трябва да се свърже към заземителното огнище с един или няколко токоотвода. Връзката между заземителното огнище и токоотвода се осъществява чрез разглобяемо клемно съединение в контролно-ревизионна кутия, достъпна за извършване на начални и последващи проверки. Контролно-ревизионната кутия е маркирана с надпис „Мълниезащита“. Съпротивлението на заземителната уредба не бива да надвишава 10 ома.

          

          

          

За качествения монтаж на активния мълниеприемник с изпреварващо действие INGESCO PDC AIR,  следва да се съблюдават редица специфики, за да бъде постигната максималната му ЕФЕКТИВНОСТ. Дългогодишната ни работа с този мълниеприемник, множеството обекти, на които сме го инсталирали и задълбочените знания, които имаме за него, могат да гарантират на всеки наш клиент, че са доверили своята защита на доказан продукт и фирма, която ще го инсталира по най-правилния начин, така че да бъде използван пълният капацитет на INGESCO PDC AIR.

 

  

Brand: INGESCO Model: Мълниеприемник INGESCO PDC-E 15
Мълниеприемник с изпреварващо действие INGESCO PDC-E 15 µs /15 микро секунди/. Мълниеприемник с електронно устройство за запалване, стандартизиран съгласно испанския и френския стандарт UNE 21.186 и NFC 17-102. Активният мълниеприемника  INGESCO PDC-E 15 ms не се нуждае от тестер, за се пр..
0лв.
Без данък:0лв.
Brand: INGESCO Model: Мълниеприемник INGESCO PDC-E 30 ms
Мълниеприемник с изпреварващо действие INGESCO PDC-E 30 µs /30 микро секунди/. Мълниеприемник с електронно устройство за запалване, стандартизиран съгласно испанския и френския стандарт UNE 21.186 и NFC 17-102. Активният мълниеприемника  INGESCO PDC-E 30 ms не се нуждае от тестер, за се п..
0лв.
Без данък:0лв.
Brand: INGESCO Model: Брояч мълнии CRD-11
​Броячът за мълниезащита CDR-11 е устройство, предназначено да открива удари от мълнии във външни инсталации за защита от мълнии. CDR-11 установява електрически ток, който се получава при заземен проводник, когато възникне удар от мълния. Устройството регистрира на всяко от въздействията чрез увелич..
0лв.
Без данък:0лв.
Brand: INGESCO Model: Брояч на мълнии CDR-Universal
Отчита  брояна на мълнии директно попаднали върху мълниезащитна уредба.Производител: Dena Desarrollos (Испания)..
0лв.
Без данък:0лв.
Brand: ДИКОМ ООД Model: Вертикален анкер
Подходящ за укрепване на носещата мачта на мълниеприемника върху хоризонтални плоскости.Размер на основа: 400 x 400 мм; 300 x 300 мм; 250 х 250 мм – изработка по поръчкаДължина на рамото: 300 мм; 500 мм; 1000 мм- изпработка по поръчкаВертикалният анкер е изработен от стоманени тръби  и сто..
0лв.
Без данък:0лв.
Brand: FRANCE PARATONNERRES Model: Детектор за мълнии
Детектора за мълнии “Deromas” е разработен от френския производител FRANCE PARA TONNERRES,  той ни позволява да се разхождаме на открито, да ловим риба, да ловуваме, да спортуваме максимално много време преди да попаднем в гръмотевична буря.  Същият може да ни покаже и в каква по..
0лв.
Без данък:0лв.
Brand: ДИКОМ ООД Model: Изолатор за мачта
Изолатор за електричeско изолиране на мълниеприемика с изпреварващо действие от носещата мачта.Подходящ за носещи мачти с размери  Ø1 1/2" и Ø1 1/4".  Изработва се по поръчка. Материал: Полиамид (РА 6)Характеристики:Висока механична якост; Устойчив на огъване, износ..
0лв.
Без данък:0лв.
Brand: ДИКОМ ООД Model: Мачта за мълниеприемник с изпреварващо действие
Мачта /мълниеприемен прът/ - Подходяща за всички видове мълниеприемници с изпреварващо действие /активни/ мълниеприемници. Закрепва се върху покривната конструкция на сградата /възможност за вертикален и хоризонтален монтаж/ или като пилон на фундамент. Устойчива е при специфични атмосферни влияния ..
0лв.
Без данък:0лв.
Brand: INGESCO Model: INGESCO PDC AIR 40
Мълниеприемникът с изпреварващо действие INGESCO PDC AIR 40 e продукт с отлично съотношение между цена и качество. Използва се повече от 10 години на българския пазар като ежедневно доказва своята ефективност. INGESCO PDC AIR 40 µs e произведен по иновативна технология, която му дава сериозно предим..
0лв.
Без данък:0лв.
Brand: INGESCO Model: Мълниеприемник INGESCO PDC AIR 20
Мълниеприемникът с изпреварващо действие INGESCO PDC AIR 20 e продукт с отлично съотношение между цена и качество. Използва се повече от 10 години на българския пазар като ежедневно доказва своята ефективност. INGESCO PDC AIR 20 µs e произведен по иновативна технология, която му дава сериозно предим..
0лв.
Без данък:0лв.
Brand: INGESCO Model: INGESCO PDC AIR 60
Мълниеприемникът с изпреварващо действие INGESCO PDC AIR 60 e продукт с отлично съотношение между цена и качество. Използва се повече от 10 години на българския пазар като ежедневно доказва своята ефективност. INGESCO PDC AIR 60 µs e произведен по иновативна технология, която му дава сериозно предим..
0лв.
Без данък:0лв.
Brand: INGESCO Model: Мълниеприемник INGESCO PDC-E 45 ms
Мълниеприемник с изпреварващо действие INGESCO PDC-E 45 µs /45 микро секунди/. Мълниеприемник с електронно устройство за запалване, стандартизиран съгласно испанския и френския стандарт UNE 21.186 и NFC 17-102. Активният мълниеприемника  INGESCO PDC-E 45 ms не се нуждае от т..
0лв.
Без данък:0лв.
Показани 1 от 12 | 18 (2 Страници)
Този сайт ползва бисквитки за да ви предложи най-добра работа със сайта.
АКО ПРОДЪЛЖИТЕ ДА СЪРФИРАТЕ В САЙТА, ВИЕ СЕ СЪГЛАСЯВАТЕ С ИЗПОЛЗВАНИТЕ ОТ НАС БИСКВИТКИ!