Menu
Your Cart

ТОКООТВОДИ

                                                Токоотвод е свързващото звено между мълниеприемника и заземителната система Тoкоотвода трябва да се прокарва по възможно най-краткия път от мълниеприемника към заземителя Изолиран проводник се използва за изграждане на скрити токоотводи по фасадите на сградите под мазилка

 

Токоотвод е свързващото звено между мълниеприемника и заземителната система. Неговата задача е отвеждане на електрическия разряд на мълнията под земната повърхност.

Тoкоотвода трябва да се прокарва по възможно най-краткия път от мълниеприемника към заземителя, без излишни нагъвания или усуквания, като минималното количество токоотводи трябва да е равно на две. Във всички случаи обаче количеството на токоотводите трябва да е четно число. По принцип токоотвода e изолиран или неизолиран /гол/  проводник със сечение 8mm.

Изолиран проводник се използва за изграждане на скрити токоотводи по фасадите на сградите под мазилка,топлоизолация, хидроизолация и облицовки.

Неизолиран проводиник се използва за изграждане на външни токоотводи и мълниеприемни мрежи по билото на сградите.

                               Неизолиран проводиник се използва за изграждане на външни токоотводи и мълниеприемни мрежи ТОКООТВОДИ Количеството на токоотводите трябва да е четно число

                                                                                                             Токоотвод на къща

Model: Бетонно блокче Ф 8-10
​Бетонно блокче за алуминиев проводникВъзможност за захващане на проводник Ф 8-10, подходящо за монтаж въхру плосък покрив. ..
0лв.
Без данък:0лв.
Brand: ДИКОМ ООД Model: Алуминиев проводник Ф8
Алуминиев проводник Ф8 мм (AlMgSi Ф8) , подходящ за изграждане на външни мълниезащитни мрежи и токоотводи. Приложим е само за открит монтаж, не е пригодим за полагане под мазилки, топлоизолации, хидроизолация и в почвата.Описание:Размер: Ф 8 мм;Опаковка: 20 кг;Дължина на кангала 100 ..
0лв.
Без данък:0лв.
Brand: ДИКОМ ООД Model: Екструдиран проводник
Екструдираният проводник Ф 8 мм. (AlMgSi Ф8 с негоримо PVC покритие) e приложим при изграждане на мълниезащитни токоотводи скрити под мазилка,  хидроизолация, топлоизолации или облицовки.Описание: Размер: Ф 8 мм Опаковка: 20 кг. Материал: Сплав от алуминий, магнезий и силиций (AlMgSi0.5..
0лв.
Без данък:0лв.
Model: Клема за улук
За запрепване на токоотвод Ф8 -10 мм върху метални улуци, подходящ за всички размери улуциМатериал: горещо поцинкована стомана, с 4 винта с шестоъгълна глава M6 x 16..
0лв.
Без данък:0лв.
Model: Клема шина-проводник
Клема за направа на токопроводима връзка между заземителни проводници и заземителна шина. Подходяща за проводници Ф8- Ф10 към шина 40х4 и 30х3.Материал: горещо поцинкова стомана..
0лв.
Без данък:0лв.
Model: КОНТРОЛНО РЕВИЗИОННА КУТИЯ
Kонтролна /Ревизионна/ кутия  за осъществяване на електрическа връзка между токоотвода и заземителна уредба.Размер: 150x115x60 ммМатериал: пластмаса. UV -защита, негорима..
0лв.
Без данък:0лв.
Model: Контролно ревизионна кутия
Kонтролна /Ревизионна/ кутия  за осъществяване на електрическа връзка между токоотвода и заземителна уредба.Размер: 140x115x60 ммМатериал: алуминиева сплав..
0лв.
Без данък:0лв.
Model: Мултиклема
Мултиклема или така наречената VARIO клема  е подходяща за  създаване на  надеждна токопроводима връзка между мълниезащитните токоотводни проводници. Срещана е и с наименованието клема за връзка ВЪЖЕ/ВЪЖЕ. Подходяща е за проводници Ф8- Ф10. Чрез нея се създава възможност за направа на успоредни, Т- ..
0лв.
Без данък:0лв.
Model: Т- съединителна мултиклема
Клема за направа на Т-съединителна токопроводима връзка между мълниезащитните токоотводни проводници. Подходяща за проводници Ф8- Ф10Материал: горещо поцинкована стомата..
0лв.
Без данък:0лв.
Model: Пластмасов клипс
Стенен държач /клипс/ за закрепване и изолиране на проводника на мълниеотводите от носещите елементи на сградата. За вертикални токоотводи по фасади/, подходящ за мълниезащитни проводници Ф8 и Ф10.Устойчив на температура от -35°C до +90 °C..
0лв.
Без данък:0лв.
Model: Пластмасово бетонно блокче
Пластмасово бетонно блокче за мълниезащитен проводникВъзможност за захващане на проводник Ф 8-10, подходящо за монтаж върху плосък покрив .UV -защита, негорима. Тегло: 1.00 кгШирочина: 128 ммДължина: 175 ммВисочина: 73 мм..
0лв.
Без данък:0лв.
Model: Покривен държач за плосък покрив
Покривен държач (бетонно блокче) подходящ за захващане на мълниезащитен проводник AlMgSi (токоотвод) със сечение Ф 8-10мм. Подходящ е за монтаж върху плосък и леко наклонен покрив. Устойчив на замръзване и всякакви други лоши атмосферни условия. Гарантирано дълъг експлоатационен живот. ► Tег..
0лв.
Без данък:0лв.
Показани 1 от 12 | 17 (2 Страници)
Този сайт ползва бисквитки за да ви предложи най-добра работа със сайта.
АКО ПРОДЪЛЖИТЕ ДА СЪРФИРАТЕ В САЙТА, ВИЕ СЕ СЪГЛАСЯВАТЕ С ИЗПОЛЗВАНИТЕ ОТ НАС БИСКВИТКИ!