Menu
Your Cart

Заземителни уредби

  Заземителна уредба Изграждането на ефективна заземителна уредба Устройство за отвеждане на тока на мълнията в земята

Изграждането на една ефективна заземителна уредба има основно значение за нормалното функциониране на всяка електрическа инсталация, както за безопасността на хората, така и за правилната работа на електрическото и електронно оборудване. Заземителните уредби ограничават разликата в напрежението до възможно най-ниска степен,  което в даден момент може да се появи между металните структури и земята, за да предпази от токов удар хората, които се намират в близост.

Устройство за отвеждане на тока на мълнията в земята.

Под система за заземяване се разбира съчетание от заземител и заземителни проводници (шина), съединени помежду си в единична затворена верига. Всички елементи, свързани със земята, трябва да имат нулев потенциал. Заземителят трябва да е вкопан на 1-2 метра под земята. С течение на времето коризивните терени, характеризиращи се с високо съдържание на сол, влага и високи температури, могат да доведат до разрушение на заземителите и техните връзки. Поради това се препоръчва периодично да се проверява състоянието на всички компоненти на заземителните уредби.

  Система за заземяване. Схема    Заземителни инсталации на жилищни и промишлени сгради

"Диком" ООД - град Варна, проектира, изгражда, ремонтира и поддръжка на всички видове заземителни инсталации. Заземителни инсталации на жилищни и промишлени сгради, трансформатори, генератори, фотоволтаични централи, производствени халета и др.

КАК ДА ИЗГРАДИМ ЕФЕКТИВНА ЗАЗЕМИТЕЛНА ИНСТАЛАЦИЯ- ПРОЧЕТИ ТУК

Model: Изолационна лента за антикорозионна защита на заземителни връзки
Антикорозионна лента е предназначена за защита от корозия на заземителни връзки, инсталирани под земята. Антикорозионна защита гарантира надеждността на заземителните връзки, което води до по-дълъг експлоатационен живот на заземителните уредби. Висока устойчивост при променливи климатични условия. Л..
0лв.
Без данък:0лв.
Model: Връх за заземителен кол
Връх за заземителен кол - Подходящ е за заземителни колове Ф 20 мм с дължина 1.50м. Поставя се в основата на заземителния кол, като целта му е да гарантира по-лесно проникване на заземителния кол в почвата. Основно приложение - при изграждане на дълбочинно заземяване...
0лв.
Без данък:0лв.
Brand: ДИКОМ ООД Model: Габел за огъване на шини
Габел за огъване и изправяне на мълниезащитни и заземителни проводници и заземителни шини. Подходящ е за проводници Ф8 – Ф10 и заземителна шина с размери 40/4 мм, 30/3.5 мм и 30/3 мм. Изработен е от горещопоцинкована стомана. Габелът е устойчив на големи механични натоварвания и износвания!..
0лв.
Без данък:0лв.
Model: Тестер за измерване на земно съпротивление MTD 20KWe
Дигитален и автоматичен Измерване на земното съпротивление Дигитален дисплей с 3,5 цифри Измерване на специфичното съпротивление на терена чрез 4 земни кола (метод на  Wenner) Висока устойчивост на смущенията Измерване на паразитни напрежения Доловим индикаторен сигнал ..
0лв.
Без данък:0лв.
Model: Заземителен кол 63х63х1500mm с шина 1500mm
Заземителен кол за изграждане на вертикални и хоризонтални заземителни уредби 63/63/6/1500 mmMатериал: Поцинкована стомана..
0лв.
Без данък:0лв.
Model: Зазамителен кол Ф 20
Горещо поцинкован заземителен кол Ф 20 с дължина 1.50 м. /прътов заземител/ е предназначен за изграждане на заземителни уредби. Заземителния кол Ф 20 мм2 е поцинковат съгласно стандарт БДС EN ISO 1461. Висока устойчивост срещу корозия. Подходящ е за изграждане на дълбочинно заземяване. Има възможнос..
0лв.
Без данък:0лв.
Model: Зазамителен кол- Помеднен
Помеднен заземителен кол  ф 20 с дължина 1.50 м. /прътов заземител/ за изграждане на заземителни уредби. Подходящ е за изграждане на дълбочинно заземяване (възможност за куплиране).  Помедненият заземителен кол  ⌀ 20мм2 е с много висока устойчивост на корозия. Това го прави подходящ за монтаж при вс..
0лв.
Без данък:0лв.
Model: Заземителен тестер ЕМ-5248
Заземителен тестер с форма на клещи модел EM-5248. Този измервателен уред прави ненужно опасното и досадно изключване на паралелни на заземителя връзки, освен това позволява да не се използват помощни тестови електроди за осъщесвяването на измерването, което обикновено се налага при други методи за ..
0лв.
Без данък:0лв.
Model: Заземителна шина 30/3.5 мм
Горещо поцинкована заземителната шина 30х3.5 мм - предназначена за изграждане на заземителни уредби. Отличава се с висока устойчивост при корозия, което я прави подходяща за монтаж в почви с висока степен на химично или електрохимично въздействие върху металите. Заземителната шина 30/3.5 се предлага..
0лв.
Без данък:0лв.
Model: Заземителна шина 30х3 мм
Горещо поцинкована заземителната шина 30х3 мм за изграждане на заземителни уредби. Високата устойчивост при корозия, която притежава, я прави подходяща за монтаж в почви с висока степен на химично или електрохимично въздействие върху металите. Заземителната шина 30/3 мм се предлага в два варианта - ..
0лв.
Без данък:0лв.
Model: Заземителна шина 40х4 мм
Горещо поцинкована заземителната шина 40х4 мм за изграждане на заземителни уредби. Притежава висока устойчивост при корозия, което я прави подходяща за монтаж в почви с висока степен на химично или електрохимично въздействие върху металите. Заземителната шина 40х4 мм се предлага на ролки от 40 кг.- ..
0лв.
Без данък:0лв.
Model: Заземителни плочи
Заземителните плочи са най- ефективното решение при изграждане на заземителни уредби в почви с високо специфично съпротивление. Песъчливи почви, каменисти почви и др . Благодарение на голямата  си контактната повърхност, заземителните плочи намаляват значително заземителното съпротивление.  ..
0лв.
Без данък:0лв.
Показани 1 от 12 | 20 (2 Страници)
Този сайт ползва бисквитки за да ви предложи най-добра работа със сайта.
АКО ПРОДЪЛЖИТЕ ДА СЪРФИРАТЕ В САЙТА, ВИЕ СЕ СЪГЛАСЯВАТЕ С ИЗПОЛЗВАНИТЕ ОТ НАС БИСКВИТКИ!