Производител

Eкзотермични заварка

Eкзотермични заварки за изграждане на заземителни инсталации 
 
Екзотермичните заварки са изключително ефикасен и ефективен метод за електрическо свързване, без да се налага използването на външен източник на енергия, както при конвенционалите заварки. Екзотермична връзка е много по-издръжлива на високите стойности на тока, отколкото  връзките с обикновените клеми, с болтова връзка или конвенционални заварки, които са най-широко използвани в България.  Eкзотермичните заварки  постигат трайна електрическа и молекулярна връзка, която не може да се разхлаби или корозира. Високата температура, която се достига води до  химична реакция между  съставките на прах – меден оксид и алуминий.  Самата химична реакция се осъществява в калъп от графит, когато заваръчният материал достигне необходимата температура, той се разтапя и се стича към кухината на калъпа,  където се намират проводниците, които предстои да се съединят. Готовата заварка се охлажда  изключително бързо, след което калъпът може да се свали и да се направи следващата заварка.
Калъпите от графит за различни видове заварки на компанията са проектирани и изработени по технолигия, която позволява всеки един електротехник с минимлани нива на подготовка да работи безпроблмно с тях.
 ,,Диком‘‘ ООД предлага най-голямо разнообразие от калъпи и заваръчен материал за направата на екзотермични заварки за изграждането на заземителни инсталации от най-различен тип. Eкзотермичните заварки са предназначени за всички сфери на енергетиката, информатиката, телекомуникациите, както и за други  индустриални отрасли.