Menu
Your Cart

МЪЛНИЕПРИЕМНИЦИ С ИЗПРЕВАРВАЩО ДЕЙСТВИЕ

            

В НАШИТЕ ПРОЕКТИ ВИНАГИ ВЛАГАМЕ ДОКАЗAНИ МЪЛНИЕПРИЕМНИЦИ С ИЗПРЕВАРВАЩО ДЕЙСТВИЕ /ESE RODS/  

Във връзка с дейността ни, през годините са реализирани мълниезащитни системи на множество обекти с най-различно предназначение, за които сме избирали доказани мълниеприемници с изпреварващо действие /ESE RODS/. Това, което ние винаги сме следвали като тенденция е да използваме активни мълниеприемници с европейски произход, създадени освен в съответствие със стандартите, но и резултат на научноизследователска и развойна дейност, чрез която да се осигури максимална ефективност.

Мълниеприемниците с изпреварващо действие /АКТИВНИ МЪЛНИЕПРИЕМНИЦИ/, с които сме работили са от производители, наложили се като лидери в областта на превенцията и защитата от мълнии и пренапрежения, разработващи и предлагащи широка гама продукти за мълниезащита с изпреварващо действие. Международното признание за работата на производителите потвърждава високото качество на продуктите, които към днешна дата се предлагат в множество страни по целия свят

Функцията на активните мълниеприемници с изпреварващо действие е да се създаде изкуствен поток към облака - така наречения възходящ лидер. Възходящият лидер, който тръгва от активния мълниеприемник, се разпространява на по-голямо разстояние и с по-голяма вероятност за свързване с низходящия лидер, насочвайки електрическия заряд към мълниеприемника като го отвежда в земята по изкуствен и безопасен път.

Радиусът на защита се определя от времето на изпреварване на (∆T) на мълниеприемника. Мълниеприемниците, които сме влагали в проектите си са с време за изпреварване (ΔT) 10 ms, 15 ms, 20 ms, 25 ms, 30 ms, 37 ms, 40 ms, 45 ms, и 60 ms. Преминали са успешно всички необходими тестове /електрични тестове, механични тестове, екологични тестове,  теста за оценка на изпреварващото време и др./  и са стандартизирани според стандарти NF C 17-102 2011, UNE 21.186:2011 и NP4426:2013. Използваме широка продуктова гама, за да предоставим на нашите клиенти най-добрите персонални решения, които да удовлетворяват специфичните им потребности за цялостна мълниезащита на достъпна цена.

   

   

Мълниеприемниците с изпреварващо действие, с които „Диком“ ООД  e работил през годините доказват ежедневно своето качество и висока ефективност. Чрез активни мълниеприемници сме осигурили защитата от мълнии на множество обекти с най-различно предназначение (еднофамилни сгради, жилищни блокове, училища, детски градини, търговски комплекси, сгради с обществено предназначение, фотоволтаични централи, производствени предприятия, селскостопански и животновъдни обекти и др.) на територията на цялата страна. Мълниеприемниците с изпреварващо действие се инсталират бързо и лесно. Големият радиус на защита (R), който осигуряват позволява оптимизация на вложените материали без компромиси с качеството, на конкурентна цена, което е отлично решение за изграждане на надеждна мълниезащитна система. Когато става въпрос за отношението „мълниеприемник с изпреварващо действие цена“ / „активна мълниезащита цена“ е правилно то да се разглежда в контекста на разхода за цялата система. Работата с висококачествени продукти от европейски произход ни носи удовлетворението, че сме съумели да предложим най-доброто на нашите клиенти, като им осигурихме ефективна защита от мълнии, която предпазва на първо място техния живот, но също така гарантира защита на домовете, бизнеса и имуществото, които притежават!

Европейски нормативи за качество на мълниеприемниците с изпреварващо действие!

Стандартите, на които държим са базирани на европейската нормативна уредба, която определя, характеристиките на които следва да отговаря използваните в ЕС мълниеприемници /Lightning rods/:

- Да притежават сертификат за качество, който доказва, че са тествани според най-новите критерии за изпитания, съгласно изисквания на стандарт NFC 17.102-2011 г и UNE 21.186:2011;

- Да съответстват на стандарти IEC-60-1, IEC 1083-1 и EN 50164-1., удостоверено чрез сертификат, който доказва, че са тествани със стойност на ток от 100 kA / 200 kA;

- Методите за производството им да са съобразени с опазване на околната среда;

- Да притежават сертификат, който удостоверява тестовете за определяне на „изпреварващото време”;

- Изброените сертификати да бъдат придобити от лицензирани лаборатории; 

- Да бъдат произведени от стомана AISI 316L, която им осигурява силна защита от корозия и дълъг технически живот;

-  Да притежават гаранция от производителя и експлоатационен живот над 35 години при всякакви атмосферни условия.

- Запазват първоначалните си характеристики след всеки разряд; 

Експлоатация на мълниеприемник с изпреварващо действие - Активни мълниеприемници /Active lightning rod/

Мълниеприемниците с изпреварващо действие, които влагаме в нашите монтажи и предлагаме на нашите клиенти притежават най-съвременната технология за превенция, която може да Ви гарантира спокойствие и безопасност дори при най-силните гръмотевични бури. Активните мълниеприемници използват енергията на въздушния кондензатор, образувала се между облака и земната повърхност. При попадение на мълния върху мълниеприемника се генерира ток в порядъка от 20кА-200кА и напрежение милиона волта. Проектирани са така, че да им бъде осигурен дълъг експлоатационен живот и да са устойчиви на агресивни метеорологични условия. Мълниеприемниците с изпреварващо действие се инсталират значително по-лесно и бързо от конвенционалните. За мащабните обекти като производствени халета, хипермаркети, складови бази, хотелски комплекси, сгради с модерна визия и разчупена архитектура, училища, болници, стадиони и други води до чувствително понижаване на цената за изграждане, това се дължи на възможността за оптимизация на вложените материали, благодарение на високата ефикасност и големия радиус на защита (R), която активните глави осигуряват. Също така, със своя дизайн те придават на защитавания обект по-естетичен външен вид в сравнение с другите системи.

 Мълниеприемници с изпреварващо действие - Монтажна дейност

   

   

При извършването на всички наши монтажи с активният мълниеприемник с изпреварващо действие, сме съблюдавали редица специфики, за да бъде постигната максималната му ЕФЕКТИВНОСТ. Дългогодишната ни работа, множеството обекти, на които сме инсталирали защита от мълнии и задълбочените знания, които имаме, могат да гарантират на всеки наш клиент, че са доверили своята защита на доказана фирма, която е извършила монтажа по най-правилния начин, така че да бъде използван пълният капацитет на инсталираният мълниеприемник с изпреварващо действие /активен мълниеприемник/ и са съобразени всички нормативните уредби NFC 17.102 и БДС EN 62305!

Мачта с минимална височина два метра над най-високата част на защитавания обект. Свързан е към заземителната уредба с два токоотвода спуснати по възможно най-краткия път от млниеприемника към заземителя, без излишни нагъвания и усуквания. Токоотводите са разположени така, че да се избегне пресичане на електрозахранващи линии и телекомуникационни кабели (телефонни, телевизионни, интернет и др). Когато е невъзможно да се избегне пресичането, линията трябва да се разположи в метална обвивка. Връзката между токоотводите и заземителите е осъществява чрез ревизионна клема разположена в контролна кутия на височина от 1.0 до 1.3 метра от нивото на терена. За да се гарантира максимално бързо освобождаване на електрическия заряд на мълнията, заземителната уредба е изградена на минимум 0.5 м от повърхността на почвата. Съпротивлението на заземителната уредба не надвишава 10 ома. За да се осигури качествения и сигурен 35 годишен експлоатационен живот на мълниеприемника с изпреварващо действие, новоизградената система подлежи на периодични проверки – регламентирани в Наредба №4 за мълниезащитата на сгради външни съоръжения и открити пространства и извънредни проверки, които се осъществяват след попадение на мълния или при други опасни природни явления, които биха могли да нарушат целостта ѝ.

  

Brand: ДИКОМ ООД Model: Вертикален анкер
Вертикалният анкер е най–доброто решение за укрепване на носещата мачта за мълниеприемник с изпреварващо действие /активен мълниеприемник/ върху хоризонтални основи като бетонни плочи, бетонни фундаменти, бордове и др. Вертикално анкериране.Описание:Размер на основа: 500 x 500 мм; 400 x 400 ..
0лв.
Без данък:0лв.
Brand: ДИКОМ ООД Model: Изолатор за мачта
Изолатор за електричeско изолиране на мълниеприемика с изпреварващо действие от носещата мачта.Подходящ за носещи мачти с размери  Ø1 1/2" и Ø1 1/4".  Изработва се по поръчка. Материал: Полиамид (РА 6)Характеристики:Висока механична якост; Устойчив на огъване, износ..
0лв.
Без данък:0лв.
Brand: AIDITEC SYSTEMS Model: Искров разрядник
Искровият разрядник /SPARK GAP/ е подходящ за осъществяване на електрически връзки с цел изравняване на потенциалите на корпусите на електрическо оборудване и други проводящи части. В нормално състояние той поддържа заземените връзки изолирани /галванично разделени/, като същевременно значително на..
0лв.
Без данък:0лв.
Brand: ДИКОМ ООД Model: Мачта за мълниеприемник с изпреварващо действие
Мачта /мълниеприемен прът/ - Подходяща за всички видове мълниеприемници с изпреварващо действие /активни/ мълниеприемници. Закрепва се върху покривната конструкция на сградата /възможност за вертикален и хоризонтален монтаж/ или като пилон на фундамент. Устойчива е при специфични атмосферни влияния ..
0лв.
Без данък:0лв.
Brand: AIDITEC SYSTEMS Model: PDC ELECTRON E 15
Мълниеприемникът с изпреварващо действие AIDITEC ELECTRON 15 ms е идеално/отлично решение за осигуряване на ефективна мълниезащита на сгради, обекти и съоръжения с неголяма разгъната площ. Оптимален защитен радиус около 45 м (в зависимост от Нивото на защита). Активният мълниеприемник AIDITEC ELECTR..
0лв.
Без данък:0лв.
Brand: AIDITEC SYSTEMS Model: PDC SIGMA+ S1 25
Мълниеприемникът с изпреварващо действие AIDITEC SIGMA 25 µs e европейски продукт с доказани параметри, чрез множество тестове в акредитирани електрически лаборатории. Надеждната технология на испанския производител AIDITEC SYSTEMS му отрежда водещо място в областта на мълниезащитата.Мълниеприем..
0лв.
Без данък:0лв.
Brand: AIDITEC SYSTEMS Model: PDC SIGMA+ S2 45
Мълниеприемникът с изпреварващо действие AIDITEC SIGMA 45 µs е продукт с доказани експлоатационни показатели. Предлага  се повече от 10 години на пазара, като ежедневно доказва своята ефективност. Активните мълниеприемници с време на изпреварване от 45 микросекунди, какъвто е AIDITEC SIGMA 45 ms, са..
0лв.
Без данък:0лв.
Brand: AIDITEC SYSTEMS Model: PDC SIGMA+ S3 60
Параметрите и иновативна технология с които разполага мълниеприемникът с изпреварващо действие AIDITEC SIGMA 60 ms, гарантират осигуряване на мълниезищита на големи по площ сгради, производствени предприятия, съоръжения с най-различен характер и др. Голямото изпреварващо време на активния мълниеприе..
0лв.
Без данък:0лв.
Brand: AIDITEC SYSTEMS Model: AIDITEC ADVANCE A1 37 ms
Mълниеприемникът с изпреварващо действие AIDITEC ADVANCE 37 ms е резултат от изследователската и развойна дейност на компанията производител AIDITEC SYSTEMS,  чрез която се цели да се постигне безкомпромисна ефективност. В мълниеприемниците с изпреварващо действие от серията ADVANCE 37 µs  са внедре..
0лв.
Без данък:0лв.
Brand: AIDITEC SYSTEMS Model: AIDITEC ADVANCE A2 60 ms
Мълниеприемниците с изпреварващо действие AIDITEC ADVANCE 60 µs са надежден избор за осигуряване на мълниезащита на обекти и съоръжения от национално значение, такива със стратегическо предназначение, училища, детски градини, спортни съоръжения и комплекси, промишлени и производствени предприятия. Т..
0лв.
Без данък:0лв.
Brand: ДИКОМ ООД Model: Стенен анкер
Стенният анкер е подходящ за закрепване на носещата мачта на мълниеприемник с изпреварващо действие /активен мълниеприемник/ върху вертикални основи като (комини, асансьорна шахта, бордове, метални колони и др.). За закрепване на мачта до 5.00 м са необходими 2 бр. стенни анкера. За мачти с по-голям..
0лв.
Без данък:0лв.
Brand: ДИКОМ ООД Model: Триточкова стойка за мачта
Стойка тип ‘’ТРИНОГА’’ / Триточкова стойка за мачта /, разположен върху бетонни тежести  с подложка от 16 кг. Подходящ за монтаж на мълниезащитни мачти за активни мълниеприемници /мълниеприемници с изпреварващо действие/ с дължина от 2.00м. до 4.00м. Монтажа се извършва без пробиване. Намира приложе..
0лв.
Без данък:0лв.
Показани 1 от 12 | 15 (2 Страници)
Този сайт ползва бисквитки за да ви предложи най-добра работа със сайта.
АКО ПРОДЪЛЖИТЕ ДА СЪРФИРАТЕ В САЙТА, ВИЕ СЕ СЪГЛАСЯВАТЕ С ИЗПОЛЗВАНИТЕ ОТ НАС БИСКВИТКИ!