Menu
Your Cart

RSS Feed

07 Apr ЗАЗЕМИТЕЛНАТА ИНСТАЛАЦИЯ - ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ЧАСТ OT ЕФЕКТИВНАТА МЪЛНИЕЗАЩИТНА СИСТЕМА!
2 683
Мълниезащита се нарича съвкупността от мерки и системи, чрез които се осигурява безопасното отвеждане на мълнията в земята с цел предпазване на обекти (сгради, съоръжения, открити пространства) и най-..
21 Jan Често задавани въпроси - мълниезащитни системи, щети от мълнии и мерки за защита от тях
0 727
Управителя на фирма "Диком" ООД, инж. Иво Иванов разказва за мълниеносната дейност в България, нивото на защита на сградите за това колко е опасно попадение на мълнии и каква система за мълниезащита д..
21 Jan Мълниезащита и защита от пренапрежения на фотоволтаична система
0 609
Инсталирането на слънчеви панели- фотоволтаична система е един от най-популярните съвременни методи за автономно (или допълнително) електрифициране на обекти. Алтернативните източници на енергия могат..
21 Jan МИТОВЕ ЗА „ПРИВЛИЧАНЕТО” НА МЪЛНИИ
0 1684
Учени и изследователи на мълнията са установили, от дългогодишния си опит и наблюдение на мълниеносната дейност, че мълнията следва свой природен закон (феномен) и поради това се противопоставя на най..
21 Jan Видове мълнии
0 815
ВИДОВЕ МЪЛНИИМълнията е гигантски електрически разряд  в атмосферата проявяващ се обикновено с ярка светлина - светкавица и гръм. Електрическият характер на мълнията е разкрита в изследванията на ам..
21 Jan Защитни устройства срещу пренапрежения- Защо е необходимо да имаме?
2 1101
Вече сме напълно зависими от електронните устройства, които ползваме в ежедневието. Независимо дали вкъщи или на работа, ние сме заобиколени от компютри, смарт телефони и телевизори, заедно с нашата з..
21 Jan Мълниеприемникът IONIFLASH MACH NG- Защо е най- добрият мълниеприемник с изпреварващо действие в България?
1 402
    FRANCE PARA TONNERRES е първата компания, която разработва мълниеприемници с изпреварващо действие със заоблен връх. Мълниеприемниците от този тип, съчетават най-новите резултати от изследвания и ..
21 Jan Защо ни е необходима мълниезащита?
0 493
  Мълнията е един от най-мощните и разрушителни феномени на природата. От древни времена се разглежда като неизбежена и непреодолима природна сила с разрушително действие, от което никой не би могъл д..
21 Jan Защитени ли са сградите в България срещу мълнии?
0 340
С глобалното затопляне, климатичните промени, засилената мълниеносна дейност, напредъка на технологиите и появата на различни безжични устройства все повече се повишава рискът дадена сграда да бъде по..
21 Jan МЪЛНИЕНОСНА ДЕЙНОСТ - ТЕНДЕНЦИИ
0 472
През последните години  има засилен интерес към изучаването на процеса на мълнията, като един от най-мощните природни източници на широколентовото електромагнитно излъчване (EMR),  явяващо се постояне..
21 Jan МЪЛНИЕЗАЩИТА–ПРЕДПАЗВА ЛИ НИ ОТ ПРЕНАПРЕЖЕНИЕ И ПОВРЕДИ НА ОБОРУДВАНЕТО И ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯТА?
1 492
Мълниезащитната инсталация проектирана и изпълнена според  действащите международни норми IEC 62305-3 и NFC 17-102 намалява риска от щети. Външната мълниезащита ни предпазва от пряко попадение на мълн..
21 Jan КАК ДА ИЗГРАДИМ ЕФЕКТИВНА ЗАЗЕМИТЕЛНА УРЕДБА?
1 2847
          Изграждането на ефективна заземителна уредба има основно значение за нормалното функциониране на всяка електрическа инсталация, както за безопасността на хората, така и за правилната работ..
21 Jan МЪЛНИЯ-ПРОЦЕС НА ОБРАЗУВАНЕ
0 1049
               Мълнията или по-често наричана светкавица е един от най-опасните и зрелищни феномени. Енергията на една мълния може да достигне 100 КW и ток в диапазон от 30 000 А до 200 000 А. Наляг..
21 Jan Мълниеприемници с изпреварващо действие -Критерии за проектиране и монтаж
1 1140
Мълниеприемникът с изпреварващо действие е най-ефективната технология, която Ви гарантира безопасност дори при най-силните бури. Активният мълниеприеник използва енергията на въздушния кондензатор, об..
20 Jan Методи за проектиране и изграждане на мълниезащита от конвенционален тип
1 1494
Конвенционалната мълниезащита е най-старата и добре позната технология за защита от  директно попадение на мълнии в сгради, съоръжения и открити пространства. Основните компоненти на мълниезащита от к..
01 Dec Само 25% от сградите у нас имат система за защита от мълнии
1 438
Много малък процент  от сградите у нас имат ефективна мълниезащитна система. Блоковете разчитат на стари гръмоотводи, а често изобщо нямат. Още по-незащитени са къщите в малките населени места. Много ..
30 Nov Динамичен електрод APLIROD- Нова технология за заземяване
0 364
Специалните заземителни колове ‚,APLIROD‘‘ се използват за терени с ниска проводимост. Недостига на свободни йони в почвата, около заземителният електрод вреди на правилното функциониране на заземител..
Показани 1 от 17 | 17 (1 Страници)
Този сайт ползва бисквитки за да ви предложи най-добра работа със сайта.
АКО ПРОДЪЛЖИТЕ ДА СЪРФИРАТЕ В САЙТА, ВИЕ СЕ СЪГЛАСЯВАТЕ С ИЗПОЛЗВАНИТЕ ОТ НАС БИСКВИТКИ!