1
Текст

Диком ООД изработва широка гама укрепващи елементи на мачти за активна мълниезащита, които да бъдат максимално функционални и да отговарят на спецификата на различните обекти, на които инсталираме системи за мълниезащита.

Многогодишният ни опит и извършваните десетки монтажи на месечна база ни предоставят възможността да оценим експлоатационните качества на всеки един отделен елемент за мълниезащита, който предлагаме. Предизвикателствата, свързани с нашите проекти, ни мотивираха да проучим, разработим и произведем продукти, които да бъдат подходящи за съоръжения с най-различно предназначение, от всеки отрасъл на икономиката като: съоръжения за производство на ел. енергия от възобновяеми източници, спортни съоръжения, съоръжения от национално значение, складови бази, производствени предприятия, промишлени и офис сгради, търговски обекти, сгради с обществено предназначение, жилищни сгради и прочее.
​​​​​​​
​​​​​​​За да бъдем полезни на всички, ангажирани в сферата, като електро проектанти, монтажни и строителни компании, търговци на мълниезащитни системи и др., сме подготвили чертежи на всички видове укрепващи елементи, произвеждани от нас, в DWG формат.
Добави файлове
2
Галерия + Текст
Стенен анкер
Качи изображение
Оразмери
Изтрий
Алт. Текст:
Връзка:
Отваряне в:

СТЕНЕН АНКЕР

Стенният анкер е подходящ за закрепване на носещата мачта на мълниеприемник с изпреварващо действие /активен мълниеприемник/ върху вертикални основи като (комини, асансьорна шахта, бордове, метални колони и др.). За закрепване на мачта до 5.00 м са необходими 2 бр. стенни анкера. За мачти с по-голяма дължина от 5.00 м. до 8.00 м., са необходими 3 бр. стенни анкера. Удобен и практичен, лесно преносим и се монтира изключително бързо. Позволява регулиране в две посоки с цел идеално правилно нивелиране.
Вертикален анкер
Качи изображение
Оразмери
Изтрий
Алт. Текст:
Връзка:
Отваряне в:

ВЕРТИКАЛЕН АНКЕР

Вертикалният анкер /Стойка за гръмоотвод/ е най–доброто решение за укрепване на носещата мачта за мълниеприемник с изпреварващо действие /активен мълниеприемник/ върху хоризонтални основи като бетонни плочи, бетонни фундаменти, бордове и др. Вертикално анкериране.
УКРЕПВАНЕ ЗА МАЧТА НА АКТИВЕН МЪЛНИЕПРИЕМНИК КЪМ КОМИН - ТИП ''СТЯЖКА'
Качи изображение
Оразмери
Изтрий
Алт. Текст:
Връзка:
Отваряне в:

УКРЕПВАНЕ ЗА МАЧТА НА АКТИВЕН МЪЛНИЕПРИЕМНИК КЪМ КОМИН - ТИП ''СТЯЖКА'

Укрепващата стойка тип „Стяжка“ - подходяща е за укрепване на мачта за активен мълниеприемник, както към комини, така и към стоманобетонни и метални колони, при които не се позволява пробиване или заваряване при монтажа. Изработва се по поръчка в зависимост от размера на повърхността, на която ще се инсталира. Монтира се посредством шпилки М8 мм или М10 мм и шестоъгълни гайки М8 или М10. Подходяща е за носеща мачта за активен мълниеприемник, която е с височина до 6.00м. Устойчива е на силен вятър, бури и други специфични метеорологични условия! Укрепване тип „Стяжка“ се монтира изключително бързо и лесно!
3
Галерия + Текст
Качи изображение
Оразмери
Изтрий
Алт. Текст:
Връзка:
Отваряне в:

УКРЕПВАЩА СТОЙКА ТИП „ПАЯК“ - ЗА МАЧТА НА МЪЛНИЕПРИЕМНИК С ИЗПРЕВАРВАЩО ДЕЙСТВИЕ

​​​​​​​Укрепващ елемент - тип „ПАЯК“ е подходящ за закрепване на мачти на мълниеприемници с изпреварващо действие /активни мълниеприемници/ към двускатни метални покриви (от гофрирана ламарина, сандвич панели и др.).  Намира приложение при индустриални сгради, складови помещения, селскостопански обекти и др., изработени изцяло от метални изделия, където липсват комини, бордове, асансьорни шахти, бетонни плочи и други подходящи места за укрепване на мачтите на активните мълниеприемици /гръмоотводи/. Изработва се по поръчка в зависимост наклона на металния покрив. Пепоръчва се за мачти с максимална височина до 6.0 м. Стойката тип „ПАЯК“ е изключителна удобна за бърз монтаж и демонтаж.
Качи изображение
Оразмери
Изтрий
Алт. Текст:
Връзка:
Отваряне в:

СТОЙКА ТИП ‘’ТРИНОГА’’ ЗА МАЧТА НА МЪЛНИЕПРИЕМНИЦИ С ИЗПРЕВАРВАЩО ДЕЙСТВИЕ

Стойка тип ‘’ТРИНОГА’’ / Триточкова стойка за мачта /, разположена /куплирана/ върху бетонни тежести с подложка от 16 кг до 48 кг. Подходяща e за монтаж върху плоски и леко наклонени покриви. Може да се използва за укрепване на мълниезащитни мачти за активни мълниеприемници /мълниеприемници с изпреварващо действие/ с дължина от 2.00 м. до 4.00 м. Монтажът се извършва без пробиване /полага се свободно като не нарушава покритието на покрива/. Намира приложение и в други сфери извън мълниезащитата, при които се налага укрепване на метални пилони (тръби), профили и др. Характеризира се с висока устойчивост при бури, силен вятър и други форсмажорни събития!
Качи изображение
Оразмери
Изтрий
Алт. Текст:
Връзка:
Отваряне в:

Х- ОБРАЗЕН ВЕРТИКАЛЕН АНКЕР​​​​​​​Х- образен вертикален анкер
/Четириточкова стойка за мачта на мълниеприемници с изпреварващо действие/, разположен върху подложка с бетонни тежести с тегло от 16 кг. до 48 кг. Подходящ е за монтаж на мълниезащитни мачти за активни мълниеприемници с дължина от 2.00 м. до 8.00 м. Монтира се свободнолежащ - без се налага пробиване и без да се уврежда основата (хидроизолация, топлоизолация, бетон и др.). Намира широко приложение при плоски и леко наклонени покриви от стоманобетон, битумни керемиди, гофрирана ламарина и сандвич панели, с наклон до 15 градуса. Устойчив е на силен вятър, бури и други форсмажорни събития!

4
Текст

Всички укрепващи елементи отговарят на следните стандарти:


БДС EN 62305-3:2011 - Мълниезащита. Част 3: Физични повреди на конструкциите и опасности за живота на хората (IEC 62305-3:2010, с промени) /Protection against lightning - Part 3: Physical damage to structures and life hazard

БДС EN 50164-2:2008 - Компоненти за мълниезащита. Част 2: Изисквания към проводници и заземителни електроди /Lightning Protection Components (LPC) - Part 2: Requirements for conductors and earth electrodes

БДС EN 62561-1:2017 - Изисквания за компонентите на мълниезащитни системи (LPSC). Част 1: Изисквания за компонентите за връзка (IEC 62561-1:2017) / Lightning Protection System Components (LPSC) - Part 1: Requirements for connection components

БДС EN IEC 62561-2:2018 - Изисквания за компонентите на мълниезащитни системи (LPSC). Част 2: Изисквания за проводници и заземители (IEC 62561-2:2018) / Lightning protection system components (LPSC) - Part 2: Requirements for conductors and earth electrodes
Добави файлове
Производител

Укрепващи елементи за мачти на мълниеприемници с изпреварващо действие