• Мълниеприемниците с изпреварващо действие AIDITEC от сериите ADVANCE, SIGMA и ELECTRON са тествани с ток от 200 kA. Подходящи са както за положителни, така и за отрицателни мълнии
  Притежават доживотна гаранция срещу производствени дефекти!

  Научете повече тук
 • Безплатен софтуер за оценка на риска от поражение на мълнии
  Програмата е базирана на методологията, установена в международния стандарт EN 62305-2: “Мълниезащита – Част 2. Според международната електротехническа комисия /International Electro technical Commission (IEC) преди да се проектират системите за мълниезащита на даден обект или сграда, трябва задължително да се извърши оценка на риска за поражение от мълнии.
  Към софтуера
 • Ефективната мълниезащита - 100% сигурност за бизнеса и дома Ви!
  Всеки проект изисква индивидуален подход, съобразителност и познания, за да бъде осигурена надеждна защита. Екипът ни е съставен от специалисти, притежаващи необходимите опит и експертиза, поради което винаги съумяваме да предложим най-удачните решения на нашите клиенти!
  Заяви час за оглед или консултация

Ефективната мълниезащита-100% сигурност за бизнеса и дома Ви!

Диком ООД е основана през 2006 г. със седалище и адрес на управление в гр. Варна. Основни дейности на компанията са проектиране, изграждане и поддръжка на мълниезащита; производство на укрепващи елементи за активна мълниезащита; изграждане и поддръжка на заземителни инсталации; защита от атмосферни и комутационни пренапрежения на жилищни и промишлени сгради, външни съоръжения и открити пространства.

В компанията се развива екип от висококвалифицирани специалисти, преминали обширна подготовка за изпълнение на професионалните си ангажименти и отговорности. Фокус се поставя върху осигуряването на дългогодишна и надеждна експлоатация на системите за мълниезащита, които дружеството изгражда, като се залага на висококачествени материали и оборудване, които като официален дистрибутор и вносител, то успява да предложи на своите клиенти на конкуренти цени!
 
Диком ООД е ексклузивен представител на един от световните лидери на технологии за мълниезащита - испанския производител AIDITEC SYSTEMS, произвеждащ мълниеприемници с изпреварващо действие AIDITEC със серии ADVANCE, SIGMA и ELECTRON.  
 
  
Софтуер - проектиране на мълниезащита

Диком ООД, Ви представя опростена и автоматизирана версия за осъществяване на анализ на оценка на риска за поражение от мълнии /индекс на риска от поражение от мълнии за всякакви видове сгради. Програмата е разработена и осигурена от испанския производители на технологични решения в областта на мълниезащитата - АIDITEC SYSTEMS.

Виж повече
Софтуер за избор на защита от пренапрежение - Аресторни защити

Aвтоматизиран метод за избор на защита срещу пренапрежение. Целта ѝ е процесът по избор на аресторна защита /катоден отводител/ да бъде по-достъпен за всички, за които представлява интерес. Стандартът 61643-11 определя, че има 3 вида защитни устройства срещу пренапрежение: тип 1, тип 2 и тип 3, диференцирани според капацитета им за поглъщане на енергия, скоростта на реакция и произхода на пренапрежението.

Виж повече
Мълнии в реално време: Как технологиите могат да ви помогнат, за да осигурите своята безопасност.

Днес има приложения, които предоставят неограничен достъп до информация, свързана с климатичната ситуация в нашия регион. Освен сайтовете, които ни дават краткосрочна и дългосрочна прогноза за времето, има сайтове и приложения, които предоставят специфична информация, свързана с мълниеносната дейност, като www.blitzortung.org, където могат да се проследят попаденията на мълнии в реално време.

Виж повече

Топ категории

Топ продукти

Защо да доверите сигурността си на „Диком“ ООД?

Предлагаме:

♦   Пълен инженеринг на Вашата мълниезащитна и заземителна инсталация.

Предлагаме цялостно решение за мълниезащитни и заземителни инсталации – от проектиране, през консултация, дистрибуция, изграждане до поддръжка.

♦   Висококачествено оборудване с гарантирана ефективност.

За осъществяване на дейността ни, залагаме на оборудване с отлично качество. Следим иновациите на пазара и регулярно замерваме изправността на уредите, с които работим.

♦   Безплатен анализ на риска от поражение на мълнии.

За нашите клиенти предоставяме безплатно анализ и оценка на риска от поражение на мълнии, извършване на оглед  и изготвяне на оферта за изграждане на мълниезащитна система, отговаряща на спецификата на техните обекти.

♦   Конкурентни цени, които получавате директно от официален представител.

Работим само с висококачествени европейски продукти, които като официален дистрибутор предоставяме на отлични цени за българския пазар. Мълниеприемниците с изпреварващо действие на AIDITEC SYSTEMS са с доживотна гаранция срещу производствени дефекти.

♦   Гъвкави решения, съобразени със специфичните нужди на нашите клиенти.

Всеки проект за нас е предизвикателство, което се взима под внимание от множество от нашите специалисти, за да предоставим най-доброто решение за нашите клиенти!
 
Нашата цел е да продължим да растем през следващите години, като откриваме нови пазари, за да гарантираме безопасността на хората, оборудването, съоръженията и инфраструктурата.

Мълниезащитата е съществен елемент от сигурността на всяка сграда. Изборът...

С преподавалите в центъра проведохме разговор в детайли на тема „Мълниезащи...

Един активен мълниеприемник, може да осигури оптимален защитен радиус от 80...